Balul fermierilor 2017

Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine Moldoovis a organizat Balul Fermierilor, pe data de 2 decembrie. La eveniment au participat peste 300 de persoane, în mare parte, oameni care au demonstrat că pot face performanţă în agricultură (zootehnie) .
După un an de muncă și trudă, în agricultură sau la animale, cei mai buni fermieri botoșăneni au avut parte de o petrecere în cinstea lor.

Pe principiul după muncă și răsplată, cei mai vrednici fermieri și agricultori ai Botoșaniului dar și câțiva din județele învecinate, s-au distrat la o petrecere pe cinste, au schimbat păreri și au fost premiați pentru activitatea de peste an. O primă ediție a balului fermierilor a avut loc și în urmă cu câțiva ani iar tradiția este reluată din acest an.Așadar, fermieiri vor petrece în familie.

Targul expozitional de miei și pielicele ”Ediția XI” 7-8 mai 2016

pozneTârgul expozițional de miei și pielicele, un târg deja consacrat la nivel județean dar și național care reunește crescătorii de ovine rasă ”Karakul de Botoșani” din țară, a fost organizat și în acest an în zilele de 7-8 mai 2016, de către ACOC Moldoovis în parteneriat cu Stațiunea Popăuți, Primăria comunei Răchiți și Consiliul Județean Botoșani prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani. Asociația Moldoovis nu v-a dezamăgi crescătorii de ovine Karakul, acest târg va continua în fiecare primăvară pentru că el este dedicat în special fermierilor care au oi de rasă și care în cuida greutăților au continuat să crească și să înmulțească această rasă.

Deschiderea oficială a avut loc în data de 7 mai 2016.  Totodată, la eveniment au participat Achim Irimescu, ministru Agriculturii, Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, Nini Săpunaru, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților., Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean Botoșani, precum și reprezentanții județului în Parlamentul României.